Címlap Bemutatkozás
Bemutatkozás
Bemutatkozás PDF Nyomtatás

Cégünk alapjai a 80-as évek végén egy debreceni lakótelep pincéjébe nyúlnak vissza, ahol - mint elektronika és vezérléstechnika iránt érdeklődő diák - először találkoztam relés felvonóvezérlés gyártásával. Ekkor fogalmazódott meg egy elektronikus felvonóvezérlés kivitelezésének terve. A vezérlés kialakításánál fontos volt, hogy konkrét tapasztalatokat szerezzek a valós körülmények közötti működési sajátosságok, előforduló hibajelenségek terén.  Ezt a tapasztalatot a Defilift Kft.-nél (mai OTIS) szereztem meg. Az első vezérlés 1992-ben készült el, ami még "saját használatra" volt kitalálva. Itt nem lehetett a helyszínen beállítani a vezérlő paramétereit, csupán egyparancsos vezérlési üzemre volt alkalmas, de már ennek is volt magyar nyelvű szöveges kijelzője, melyről a szerelő a legfontosabb információkat megkaphatta.

A jelenleg gyártott ECU vezérlőkártya kialakításánál a fő szempont az volt, hogy a magyar felvonóállományt kiszolgálja. Beállíthatósága egyszerű, a szerelő által a helyszínen mindenféle programozó és speciális szerviz egység nélkül elvégezhető legyen. Az egyszerű programozhatóságának és szerelőbarát menürendszerének köszönhetően hamarosan sikeres termék lett. Több vezérlésgyártó cég is beépítette a külföldi kártyák helyett. ( Lifon [Horváth] , CS&F-Lift [Csaplár] ) A vezérlőkártya alkalmas 1 sebességes, 2 sebességes, hidraulikus és szabályzott hajtású felvonók vezérlésére.

A tapasztalatok alapján a kezdeti 1 éves garancia időt fokozatosan  5 évre emeltük. A vezérlőpanel gyártása mellett elkezdtük a komplett felvonóvezérlések gyártását. Mivel a vezérlőkártya saját termékünk - a fejlesztést és a gyártást is beleértve -, azt kedvező "termelői" áron tudjuk a vezérlésekbe építeni. Ennek eredményeképpen minőségi építőelemek alkalmazása mellett is igen kedvező áron tudjuk azt előállítani.

 

Alkalmazott építőelemek:

  1. - TELEMECANIQUE mágneskapcsolók
  2. - WAGO sorkapcsok WAGO sorkapcsok
  3. - OMRON frekvenciaváltók OMRON frekvenciaváltók
  4. - OBO csatornák OBO műanyag csatornák
  5. - GRILLER & GEBAUER úszókábel
  6. - MICROCHIP MICROCHIP processzorok

 

Az elmúlt évek fejlesztéseinek nyomán teljesen megújult az ECU felvonóvezérlő és a hozzá kapcsolódó aknai és jelzőkészülékek. Kifejlesztettük a soros - LBUS - adatátvitelt a felvonó vezérlés és kapcsolódó fülkei és aknai egységek között. Az LBUS segítségével a fülke és a gépház között elegendő 1db 24 eres lapos úszókábelt használni. A tablók bekötéséhez egyetlen telefonvezeték elegendő. Az LBUS rendszerhez csatlakozóan kifejlesztettük a belső- ill. külső tablóinkat amik már pontmátrix kijelzőt és szenzoros, mechanika nélküli gombokat tartalmaznak.

 

Jelenleg is azon dolgozunk, hogy kínálatunk minél inkább megfeleljen Önök igényeinek!

 

 

 

Táncos Tibor

 

 


Copyright © 2018 E-LIFT Kft. Minden jog fenntartva.
42